Skip to main content

Analiza indikatora kvalitete za akademsku godinu 2021./2022. i upise u akademsku godinu 2022./2023.

By Aktualno, Događaji

Poštovani studenti,

Povjerenstvo za nastavu i studente svake akademske godine radi Analizu indikatora kvalitete (poveznica: https://vub.hr/osiguravanje-kvalitete/ – poglavlje Analiza indikatora kvalitete).

Iako su ovi dokumenti dostupni online, želimo Vam skrenuti pozornost i unaprijediti aktivnosti informiranja studenata o prikupljenim informacijama o napredovanju studenata tijekom studiranja i o tome kako se prikupljene informacije koriste.

U dokumentu Analiza indikatora kvalitete 2021-2022 poglavlje broj 2 se bavi napredovanjem studenata kroz studij. Pratimo sljedeće pokazatelje:

  • Prolaznost čiste generacije s prve na drugu godinu studija
  • Ukupni upis (prolaznost) u više godine studija
  • Broj završenih studenata
  • Prosječna duljina studiranja
  • Prosječna ocjena studiranja
  • Prolaznost i ocjena na ispitu
  • Odustajanje od studija (drop out)

Pratimo prolaznost na svakom predmetu i temeljem toga generiramo preporuke kako bismo poboljšali prolaznost, ali ne na račun kvalitete.

Neke od preporuka koje smo predložili i ostvarili su:

  • voditelji studija će razmotriti prolaznost na ispitima prema predmetima te zajedno s nositeljima predmeta predložiti mjere poboljšanja prolaznosti kod predmeta s kontinuirano niskom i visokom prolaznošću
  • ozbiljno razmotriti provedbu ispitnih procedura na predmetima koji su kritične točke pojedinačnog studija
  • nastaviti poticati mentore kako bi motivirali studente kojima je završni rad jedini preostali nepoloženi predmet u pripremi i obrani završnog rada

Potičemo Vas da pogledate ovaj dokument kako biste prepoznali napore koje radimo kako bismo kontinuirano radili na kvaliteti svih procesa na Veleučilištu.

 

Znanje na naglo

By Događaji

Studentski zbor Veleučilišta u Bjelovaru poziva studente sa studija računarstvo, mehatronika i sestrinstvo te sve zaposlenike VUB-a na roštiljadu pod nazivom “Znanje na naglo” 🥳🥳
Mjesto: dvorište zgrade A. B. Šimića 1
Vrijeme: petak, 3. lipnja 2022. u 11:00 h

Obavijest studentskog pravobranitelja

By pravobranitelj, Uncategorized @hr

Poštovani studenti,

pozivam vas da obratite pozornost na svoja prava kao i obveze koje su definirane u Statutu Veleučilišta u Bjelovaru i Statutu Studentskog zbora.
Ukoliko smatrate da su narušena vaša prava ili primjetite bilo koju vrstu neetičkog ponašanja izabreite neki od načina reagiranja:

– obratite se studentskom pravobranitelju osobno ili e- mailom na mmikus@vub.hr

– napišite pritužbu i stavite ju u studentski sandučić (u potkrovlju zgrade u Šimićevoj ili prizemlju zgrade na Trgu E.Kvaternika) ili mailom na  studentski.sanducic@vub.hr

 

Mateo Mikuš, studentski pravobranitelj

Predavanje “Što i kamo nakon faksa?”

By Događaji

Svake godine u suradnji s HZZ-om i CISOK-om VUB organizira predavanje “Što i kamo nakon faksa?” za studente završne godine. Ove godine će se održati 31. ožujka (četvrtak) u 14:15h u dvorani 1, u zgradi A. B. Šimića.

Pozivamo sve studente završne godine da dođu na predavanje jer je zbilja je korisno (saznati ćete kako i kome se javiti, gdje i kako regulirati zdravstvenu zaštitu, koja prava imate, koji su rokovi itd.)

Brucošijada VUB-a 2022.

By Događaji

Dragi kolege i profesori,

Studentski zbor vas sve poziva na Brucošijadu koja će se održati 01.04.2022. s početkom u 20h na adresi Frana Supila 3 u noćnom klubu Allegro.

Veselimo se vašem dolasku!

Odnos između ishoda učenja i kompetencija studijskih programa

By Aktualno

Poštovani studenti,

jedna od preporuka koja je proizašla iz procesa Reakreditacije jest: Poboljšati informiranost studenata o odnosu ishoda učenja i kompetencija.
Povjerenstvo je zaključilo da studenti nisu dovoljno informirani o odnosu ishoda učenja i kompetencija. U privitku Vam šaljem dokument koji smo isto kao aktivnost izradili za ovu preporuku. Dokument jasno opisuje što su ishodi učenja, što su kompetencije i koji je odnos između njih. Osim toga, opisani su i pojmovi poput standard zanimanja, standard kvalifikacije, skupovi ishoda učenja itd.
Svakako si proučite dokument na stranicama od 3 – 8. Ostalo je prilog koji možete pogledati.

Dokument: Odnos ishoda učenja i kompetencija

Vaše Veleučilište u Bjelovaru

Informiranje studenata o odnosu ishoda učenja i kompetencija

By Aktualno, Događaji

Poštovani studenti,

jedna od preporuka koja je proizašla iz procesa Reakreditacije jest: Poboljšati informiranost studenata o odnosu ishoda učenja i kompetencija.
Povjerenstvo je zaključilo da studenti nisu dovoljno informirani o odnosu ishoda učenja i kompetencija. U privitku ove obavijesti jest dokument koji smo izradili za ovu preporuku. Dokument jasno opisuje što su ishodi učenja, što su kompetencije i koji je odnos između njih. Osim toga, opisani su i pojmovi poput standard zanimanja, standard kvalifikacije, skupovi ishoda učenja itd.
Svakako si proučite dokument na stranicama od 3 – 8. Ostalo je prilog koji možete pogledati.
Srdačno,
dr. sc. Zoran Vrhovski, prof. struč. stud
Prodekan za nastavu i studente